Tepeltattoo n.a.v. borstlift/verkleining

Medische tatoeage na een borstlift/verkleining

Medische tatoeage na een borstoperatie.  Wanneer u een borstlift of verkleining ondergaat, ontstaan er littekens als gevolg van de operatie. Tijdens het genezingsproces wordt er littekenweefsel gevormd op de beschadigde plek, omdat de huid niet volledig kan herstellen. De mate van genezing en het uiteindelijke litteken kunnen variëren per persoon. Sommige littekens worden na verloop van tijd wit en zacht, terwijl anderen dikker en groter blijven.
Littekens zijn in het begin vaak rood en verdikt, maar na een aantal maanden worden ze geleidelijk aan zachter. Na ongeveer een jaar is het litteken volledig gerijpt en blijft er een wit, zacht litteken over. Bij mensen met een getinte huidskleur kan het litteken juist donkerder worden. Het is raadzaam om littekens tijdens het genezingsproces te behandelen met een hydraterende littekencrème die bijvoorbeeld Aloë Vera en vitamine E bevat.

Littekens na borstlift/verkleining

Bij een borstlift wordt de tepel omhoog geschoven en blijft deze verbonden met het onderliggende klierweefsel, wat littekens veroorzaakt rondom de tepel. Ook kunnen er littekens ontstaan van tepelhof naar tepelplooi (verticaal) en in de borstplooi (horizontaal). Het gevoel in de tepel kan tijdelijk verminderd zijn vanwege het doorsnijden van kleine huidzenuwtakjes tijdens de operatie. Meestal herstelt het gevoel geleidelijk, maar in sommige gevallen kan het verminderd of afwezig blijven. De tepelhof kan ook van kleur veranderen naar de huidskleur.

Andere problemen na een borstlift of borstverkleining

Andere mogelijke problemen na een borstlift of -verkleining zijn verstoorde wondgenezing, nabloeding, vochtophoping (seroom), het wijken van de wond, en het afsterven van borstweefsel (vetnecrose) of de tepel (tepelnecrose). Deze risico's bestaan helaas altijd, maar er zijn gelukkig medische oplossingen, zoals een medische tatoeage, om deze te verhelpen.

Medisch tatoeëren kan worden toegepast om storende littekens te camoufleren. Met pigmentatie in de huidskleur kunnen horizontale en verticale littekens en de tepelhof worden bijgewerkt. Het is aan te raden om littekens minimaal 12 maanden te laten genezen voordat ze worden gepigmenteerd.

Voorbeeld

1. Voor de behandeling bij TB Medical

Hieronder is te zien hoe de tepel ten opzichte van de andere kant een asymmetrie vertoont. De rechter tepel zit een stuk lager dan de linker, dus deze zouden we graag een stukje hoger zien.

2. Na de behandeling bij TB Medical

Op de foto hieronder ziet u hoe wij door middel van pigmentatie de tepel hoger geplaatst hebben, waardoor de asymmetrie nagenoeg verdwenen is. Ze hebben nu optisch dezelfde hoogte. Ook vallen de littekens nauwelijk nog op, doordat de beide tepels zijn ingekleurd met pigmenten.

Tepel reconstructie

tepelreconstructie

Tepel reconstructie

Medische tatoeage 

Een medische pigmentatie (tatoeage) kan een zeer mooie oplossing zijn om storende littekens te camoufleren. De pigmentatie kan met huidskleur toegepast worden op de horizontale en verticale littekens, op de tepelhof met oorspronkelijke kleur van de tepelhof. Het is verstandig littekens minimaal 12 maanden te laten genezen voor deze te laten pigmenteren. 

Neem contact op

Mailen Contact Naar top