Tepeltattoo n.a.v. borstkanker

Tepelhofreconstructie

TB Medical is sinds 1968 toonaangevend op het gebied van huidtherapie en pigmentatie. Helaas komt borstkanker veel voor; tegenwoordig wordt 1 op de 7 vrouwen geconfronteerd met deze ernstige ziekte. In veel van deze gevallen ondergaan vrouwen een borstamputatie, waarbij zowel de tepel als tepelhof worden verwijderd. Vaak ondergaan vrouwen met borstkanker een tumoroperatie. Deze operatie kan in sommige gevallen borstsparend zijn, wat leidt tot minder littekens. In veel gevallen betreft het echter een onderhuidse borstreconstructie, waarbij borstweefsel wordt verwijderd en de tepel en tepelhof bijna volledig verloren gaan. Soms is er zelfs een volledige amputatie nodig, waarbij niet alleen het borstweefsel maar ook lymfeklieren, spieren, de tepel, tepelhof en de huid worden weggenomen. 

Gelukkig is het mogelijk om vrouwen na borstkanker te helpen met een borst- en tepelreconstructie. Vaak volgt na een borstreconstructie een tepelhofreconstructie. Na een genezingsperiode van 6 maanden is het mogelijk om bij TB Medical een driedimensionale tepeltatoeage te laten plaatsen.

Hoe werkt het?

Medisch tatoeëren, ook bekend als dermatografie, wordt toegepast als er natuurlijke pigmentatie ontbreekt op het tepelhof. Doordat de natuurlijke pigmentatie ontbreekt, lijkt de tepel of het tepelhof onzichtbaar. Dit kan voorkomen bij o.a. borstreconstructies als gevolg van borstkanker, necrose bij tepels na een operatie, borstreconstructies na verkleining of vergroting en ongelijke tepels of tepelhoven. Deze techniek kan zowel bij vrouwen als mannen worden toegepast. Na een borstoperatie kan een tepelreconstructie worden ingezet om de tepel te herstellen. Bij een tepelreconstructie wordt er een nieuwe tepel gemaakt van de huid van de borst, omdat de oorspronkelijke tepel meestal niet behouden blijft na de borstoperatie. Dit wordt uitgevoerd in het ziekenhuis onder lokale verdoving.

Na een tepelreconstructie heeft de borst 6 maanden nodig om te genezen voordat men doorgaat naar de volgende fase: de tepel- en/of tepelhoftatoeage.

Na 6 maanden genezingstijd is het dus mogelijk om een driedimensionale tepeltatoeage te laten aanbrengen. Het doel is om zo realistisch mogelijk een 3D tepeltattoo te creëren die de realiteit zo dicht mogelijk benaderd. Nadat de "nieuwe borst" haar definitieve vorm heeft gekregen, wordt de tepeltatoeage aangebracht. Het hele proces, inclusief genezing, kan enkele maanden tot een jaar duren.

Levenslange garantie

We bieden levenslange garantie: onze pigmentatie is permanent. Mocht de kleur onverhoopt vervagen, dan werken we dit kosteloos voor u bij. Met deze unieke service willen we iets extra's betekenen voor voormalige borstkankerpatiënten. Soms vergoedt de verzekering namelijk niet langer de kosten voor bijwerken, wat zowel voor de patiënt als het ziekenhuis vervelend is. Het eventueel bijwerken van onze behandeling vereist meestal maar een minimale tijdsinvestering!

Tepelhofreconstructie herstellen

Het is ook mogelijk om een tepelhofreconstructie die reeds gedaan is te herstellen bij TB Medical. Als uw tepelhofreconstructie in het ziekenhuis bijvoorbeeld te licht of onduidelijk is geworden en u dus niet tevreden bent, kunnen wij u helpen. Onze specialisten hebben een achtergrond in de artistieke wereld van het tatoeëren. Hierdoor kunnen zij als geen ander een realistische 3D-tepel/tepelhof nabootsen met behulp van cosmetische pigmentatie, gebaseerd op jarenlange ervaring met verschillende huidstructuren na operaties. De kleur is permanent en zal niet vervagen. Als er toch enige vervaging optreedt, wordt dit kosteloos aangepast! De behandeling wordt in volledige privacy uitgevoerd.

Vaak vrouwen niet tevreden met tepeltatoeage na borstkanker

Borstkankerpatiënten worden niet altijd goed geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn voor het zetten van tepeltatoeages. In het afgelopen jaar klopten honderden patiënten aan bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam, waar het mogelijk is om een 3D tepelhof te laten maken. Twee vrouwen delen hun verhaal om meer bewustwording te creëren hierover. "De informatievoorziening kan veel beter." (bron: RTL nieuws)

Lees meer

TB Medical op NPO Radio 1

''Wat gaat er mis bij het zetten van medische tatoeages''

Tepeltattoo galerij

Naar de galerij

Mailen Contact Naar top