Algemene informatie tepeltattoo

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen te maken met borstkanker

Mag ik zo maar naar een ander ziekenhuis? Wij krijgen patiënten vanuit het hele land en als patiënt ben je vrij om te kiezen waar in Nederland je geholpen zou willen worden.

U kunt een (telefonische) een afspraak maken op de polikliniek Plastische Chirurgie met een verwijsbrief van uw huisarts of uw huidige medisch specialist in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. Naar aanleiding van deze afspraak kan er een machtiging worden aangevraagd bij de zorgverzekering. Bij goedkeuring krijgt u een afspraak in het Ikazia ziekenhuis en zal uw zorgverzekering de pigmentatiebehandeling bekostigen. Wilt u hier meer informatie over hebben of zit u met andere vragen raden wij u aan om contact op te nemen met de polikliniek Plastische Chirurgie van het Ikazia ziekenhuis. Tel: 010 - 297 52 20.

Borstkanker is daarmee de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. De meeste vrouwen met borstkanker krijgen een combinatie behandeling waarbij ook een operatie van toepassing is. Er zijn 2 soorten operaties mogelijk: een borstsparende operatie en een borstamputatie. Bij een borstsparende operatie verwijdert de chirurg het deel van de borst waar de tumor in zit. De rest van de borst blijft behouden. Ongeveer 2 op de 3 vrouwen met borstkanker krijgen een borstsparende operatie. Soms wordt de tepel bij een borstsparende operatie verwijderd of “beschadigd”. Bij ongeveer 1 op de 3 vrouwen met borstkanker wordt de borst geamputeerd. Bij een borstamputatie haalt de chirurg de hele borst weg. Soms haalt de arts ook de lymfeklieren in de oksel weg. De tepel en tepelhof worden hierbij dus ook geheel verwijderd. Een plastisch chirurg kan de vorm van de borst herstellen. Dit heet een reconstructie. Een borstreconstructie kan met eigen weefsel of een prothese uitgevoerd worden. De plastisch chirurg kan dit het beste met de patiënt bespreken en bekijken. Gelukkig is het na de borst/ tepelreconstructie mogelijk om de borst weer volledig te maken met een driedimensionale tepelreconstructie. Wanneer de “nieuwe” borst 6 maanden de tijd heeft gehad om te genezen is het mogelijk een 3D tepeltattoo te laten plaatsen bij TB Medical. Hierbij wordt er een zo’n realistisch mogelijke tepeltattoo aangebracht.

F.A.Q

 

Is de behandeling pijnlijk? 

-De behandeling wordt als niet pijnlijk ervaren.

Wanneer je toch bang bent dat het gevoelig is kun je van te voren een verdovingszalf vragen bij de huisarts/specialist. In sommige gevallen is het mogelijk om een plaatselijke verdoving te laten plaatsen door de dienstdoende arts/specialist.

Is er een verschil tussen pigmenten of tattoo inkt?

-In vele gevallen is het exact hetzelfde alleen de benaming is anders.

 Zijn de pigmenten/inkt veilig?

-De pigmenten die wij gebruiken zijn veilig zijn bevonden door het Europees Agentschap.

 Wat is dermatografie?

 -Dermatografie is een andere woord voor het medisch of cosmetisch tatoeëren.

Ik kom uit een ander ziekenhuis kan ik dan ook geholpen worden?

-Tepeltatoeage na borstkanker zit in het basispakket.

Via de polikliniek plastische chirurgie van het ikazia ziekenhuis zal van tevoren een machtiging worden aangevraagd bij uw zorgverzekeraar.

Hoe lang duurt de behandeling?

 -Voor 1 zijde moet u rekenen op 1 uur voor beiderzijds moet u rekenen op 1.5 uur.

Kan het vervagen?

Wij brengen het permanent aan, echter kan vervaging altijd optreden. Wij werken het dan altijd gratis bij, ongeacht wanneer het is getatoeëerd.

Mailen Contact Naar top