Behandelaar

Ralph Moelker

Specialist cosmetische pigmentatie

Mijn naam is Ralph Moelker de zoon van de kunstenaar/tattoo artiest "Tattoo Bob" in Rotterdam. Mijn vader, Bob Moelker, heeft me daar de kunst van het pigmenteren geleerd. Samen met professor E. Stolz hield hij zich namelijk vroeger al bezig met zaken als huidpigmentaties en de contra-indicaties die daarbij komen kijken. Met mijn vader als leermeester heb ik mij vervolgens ontwikkeld tot specialist op het gebied van pigmenteren. Omdat er altijd nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van tatoeages waren hier richtlijnen voor nodig. Ik heb, samen met de GGD Rotterdam, een adviserende rol gehad in het ontwikkelen van deze richtlijnen op zowel landelijk als Europees niveau. Inmiddels heb ik een eigen medische cosmetische kliniek genaamd TB Medical. Hier voeren wij verschillende behandelingen uit zoals medische pigmentaties, litteken behandelingen, tepelpigmentaties, micro haar pigmentatie,  huidverbeterende behandelingen waaronder pigmentatie problematiek, rosacea, couperose en overbeharing. 

Werken bij Ikazia

In 2019 begon mijn werk bij het Ikazia Ziekenhuis op de afdeling Plastische Chirurgie. Dokter Van der Avoort en Dokter Damen hadden mij benaderd voor het pigmenteren van de tepel (areola) en ik was erg enthousiast dat ik mijn kennis van pigmenteren nu ook in een ziekenhuis medisch in kon gaan zetten.

Inmiddels behandelen het team en ik mensen uit het hele land. We hebben een fantastische samenwerking. Hierbij zien we hoeveel het de patiënten helpt hun behandeling af te kunnen sluiten met een realistisch getatoeëerde tepel. Voor mij persoonlijk is het een grote eer deel uit te maken van dit team van de polikliniek Plastische Chirurgie en daarbij zoveel mensen te kunnen helpen.

Ambities

Graag zou ik bij iedereen die een tepeltatoeage zou willen een tepel tatoeëren die er niet alleen erg realistisch uitziet, maar die ook niet gaat vervagen na verloop van tijd. Ook vind ik het belangrijk dat er meer aandacht komt voor deze vorm van zorg. Ik vind dat ziekenhuizen en zorgverzekeraars de tepeltattoo als noodzakelijk moeten gaan zien. De patiënten moeten er vertrouwen in kunnen hebben dat ze van een kwalitatief goede tepelhofpigmentatie worden voorzien om hun behandeling helemaal af te kunnen sluiten!

Meer informatie vind je op de website van TB Medical.

Ralph Moelker met tepeltattoo in de krant.

Tepelhof pigmentatie/tepeltattoo door Ralph van Tattoo Bob. Borstkanker reportage.

TB Medical op NPO Radio 1. ''Wat gaat er mis bij het zetten van medische tatoeages''

Mailen Contact Naar top